Omgeving

Kortrijk

Welvarende provinciestad met een mooi stadhuis, belfort, begijnhof, O.L.V. Kerk, Broelmuseum en Groeningeabdij. Beleef de geschiedenis van het vlas en het kant in het Nationaal Vlas, Kant- en Linnenmuseum. Er zijn uitstekende cafés en restaurants.

Brugge

Middeleeuwse stad met schilderachtige reien (kanalen) en talrijke oude woningen. Indrukwekkend stadhuis, H. Bloedbasiliek en O.L.V. Kerk met prachtig Madonnabeeld van Michelangelo. Prachtig begijnhof en talrijke belangrijke musea.

Gent

Prachtige kunststad. Bewonder de gildehuizen langs de Graslei. Mooi stadhuis met Belforttoren. Bekijk zeker het beroemde Lam Gods van de gebroeders Van Eyck in de St. Baafskathedraal. Prachtige musea rond moderne kunst, schone kunsten , meubelen en industriële archeologie.

Antwerpen

Havenstad met een indrukwekkend verleden. Bezoek het Rubenshuis, het Plantin en Moretusmuseum of wandel langs de mooie winkels en prachtige oude huizen. Bewonder het stadhuis en de onlangs gerestaureerde O.L.V. Kerk. Antwerpen is wereldbekend voor zijn diamanten!

Brussel

Hoofdstad van Europa en van België. Geniet van een drink op de Grote Markt, van waar je een prachtig zicht hebt op het Stadhuis en de verschillende gildenhuizen. Bewonder het wereldbekende Manneken Pis. Museumliefhebbers zullen hier aan hun trekken komen: Autoworld, het Stripmuseum, het Legermuseum, het Museum van Schone Kunsten enz. Liefhebbers van antiek moeten vooral de Zavelwijk bezoeken. Er zijn uitstekende treinverbindingen.

Doornik

Zeer bekend omwille van zijn prachtige Romaanse kathedraal. Leuk folkloremuseum. Belangrijk centrum voor wandtapijten.

Rijsel

Oude Vlaamse stad met het tweede grootste museum voor Schone Kunsten van Frankrijk (na het Louvre)
Wandel langs het Oude Rijsel met het Hospice Comtesse en de mooie gevels en winkels. Indrukwekkend stadhuis. Leuke restaurants.

Ieper

Volledig versterkte stad met mooi aangelegde markt. Bewonder er het prachtig stadhuis met zijn Lakenhallen en Belfort. Hier is het In Flanders Fields Museum ingericht. Dit vredesmuseum is een scherpe aanklacht tegen de wreedheden van de Eerste Wereldoorlog, die Ieper toen platlegde.